27-årig idømt 14 måneders fængsel for trafikdrab

Skrevet af admin

20/11/2014

Mest læste i dag

Det er slut med at køre bil for en 27-årig mand, som onsdag ved Retten i Aarhus blev dømt for et færdselsdrab i forbindelse med en ulykke i Malling i juli.

Anklager Jeannie Andreeva oplyser til Ritzau, at manden ud over en straf på fængsel i et år og to måneder er blevet frakendt retten til at føre motorkøretøj for bestandigt.

- Frakendelsen skyldes, at han tidligere er dømt for spirituskørsel, og at han i den aktuelle sag er dømt for endnu et forhold omkring spirituskørsel ud over det forhold, hvor en person afgik ved døden.

Det var en 57-årig mand, som mistede livet, da den 27-årige i en brandert kørte ind i en bil, hvor den 57-årige sad som passager.

Den 27-årige havde en promille på 1,33 og var på tidspunktet frakendt retten til at føre bil, fordi han tidligere er dømt for spritkørsel.

Promillen på 1,33 var dog det rene vand i forhold til sagens andet forhold om spritkørsel, som fandt sted en god måneds tid inden dødsulykken. Her var den 27-åriges alkoholpromille helt oppe på 2,13.

Ud over dommen for uagtsomt manddrab under særdeles skærpende omstændigheder er den 27-årige dømt for uagtsom legemsbeskadigelse i forhold til en passager i den bil, han selv førte.

Ved ulykken fik passageren begge lunger punkteret, flere brud på bækken og ribben og en skade på den ene nyre.

Anklagemyndigheden ville desuden have manden dømt for uagtsom legemsbeskadigelse over for føreren af den bil, som blev ramt.

Hun brækkede håndleddet, en finger og fik et brud på brystbenet, men retten mente ikke, at de skader var alvorlige nok til, at de var omfattet af straffeloven.

Den dømte overvejer nu, om han vil anke dommen til Vestre Landsret.

Straffen for uagtsomt manddrab i trafikken stiger markant, når der er spiritus involveret. I sager, hvor der ikke er sprit, narko eller vanvidskørsel involveret, vil der typisk være tale om en bødestraf. Men i de grove sager kommer straffen som regel op over et års fængsel.

/ritzau/