27 mennesker dræbt efter eksplosion på rumænsk natklub

En brand og en eksplosion på en natklub i Rumæniens hovedstad, Bukarest, kostede fredag aften mindst 27 mennesker livet, mens 155 andre personer meldes såret.

Det oplyser en talsmand for Rumæniens regering ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De mange primært unge mennesker var samlet på Colectiv Club for at overvære en rockkoncert, der ifølge stedets Facebook-side blandt andet skulle indeholde et fyrværkerishow.

Mange kom til skade, da der udbrød panik og de fleste af de cirka 400 mennesker søgte mod udgangen.

Oplysningerne er blevet bekræftet af den rumænske vicepremierminister, Gabriel Oprea, over for nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Han kalder samtidig branden for en "tragedie".

Ifølge vidner på stedet blev der antændt fyrværkeri inde i klubben. En søjle og stedets loft blev antændt, hvorefter der skete en eksplosion.

- Efter fem sekunder stod hele loftet i brand. Vi søgte alle mod den eneste udgang, siger en ung kvinde ifølge Reuters til tv-station Antena 3.

Mange er kommet til skade med forbrændinger og røgforgiftning. Nogle er blevet mast, forklarer viceindenrigsminister Raed Arafat til Reuters.

Arafat tilføjer, at antallet af døde kan stige, selvom situationen er ved at stabilisere sig.

Tv-billeder viser læger og politifolk, der prøver at genoplive unge mennesker, der ligger på asfalten. Vidner fortæller til Reuters, at der udbrød massepanik efter eksplosionen, og at flere blev trampet ned i forsøget på at komme ud af natklubben.

Den rumænske præsident, Klaus Iohannis, skriver på sin Facebook-profil, at han er "dybt berørt af de tragiske begivenheder, der har fundet sted".

- Det er en meget trist dag for os alle, for vores land og for mig personligt, skriver han videre ifølge BBC.

Regeringen holder lørdag krisemøde for at diskutere hændelsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip