2700 bådflygtninge reddet ud for Italien

2700 bådflygtninge blev fredag til søndag opdaget i deres forsøg på at krydse Middelhavet fra Nordafrika til Italien. De blev reddet af den italienske flåde, der på en af bådene fandt både 40 kvinder og 95 børn om bord.

Søndag fandt man to lig i vandet ud for den libyske kyst, oplyser den italienske flåde på det sociale medie Twitter ifølge AFP. De nærmere detaljer i forbindelse med de to lig blev ikke oplyst.

I oktober sidste år kostede en tvillingulykke 400 bådpassagerer livet. Ulykken resulterede i den italienske flådeoperation "Mare Nostrum", hvor den italienske flåde i højere grad sætter ressourcer af til at opfange migranterne på havet, før de når Italien og dermed EU.

Det er som led i denne operation, at man i weekenden stoppede de 2700 flygtninge. Så sent som sidste uge sank en båd med mere end 20 dødsofre til følge. Den italienske flåde forventer yderligere 1200 bådflygtninges ankomst på tirsdag ved Salerno, syd for Napoli

Den italienske flåde har med weekendens operation stoppet 93.000 bådflygtninge i 2014. Flygtningene kommer oftest fra Nordafrika, hvor de flygter fra krig og fattigdom.

Den italienske indenrigsminister, Angelino Alfano, har tidligere bedt EU's grænseagentur, Frontex, om at overtage operation "Mare Nostrum". EU's kommissær for indre anliggende, svenske Cecilia Malmström, har dog afvist, at Frontex kan påtage sig en operation af den størrelse, skriver Reuters.

FN's flygtningehøjkommissær, portugiseren António Guterres, har ifølge AFP tidligere opfordret EU til at forstærke sit beredskab for at overkomme de stadig stærkere flygtningestrømme.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip