28-årig mand varetægtsfængslet for fodbolddrab i Sverige

Den 28-årige mand, der er anholdt og mistænkt for at stå bag drabet på en svensk fodboldtilhænger i Helsingborg, er blevet varetægtsfængslet i foreløbig 14 dage.

Under afhøringen i Helsingborg byret onsdag aften nægtede manden at have begået drabet på den 43-årig familiefar til fire forud for weekendens kamp mellem Helsingborg og Djurgården i Allsvenskan.

Han tilføjede, at han aldrig har haft til hensigt at gøre nogen fortræd.

Alligevel oplyser den 28-åriges advokat, Stefan Rosell, at hans klient har forståelse for rettens beslutning om at varetægtsfængsle ham.

- Hændelsen har fået utrolig meget opmærksomhed, og der er en meget stor igangværende politiefterforskning. Vi forstår, at politiet skal have mulighed for at arbejde metodisk i fred og ro, siger Rosell.

- Varetægtsfængsel er nok det sikreste sted for ham nu, tilføjer han refererende til de mange trusler, som manden har fået på de sociale medier.

Indtil videre foreligger der ingen retsmedicinsk udtalelse om, hvad der forårsagede den 43-åriges død, men en obduktion vil snart finde sted, oplyser politichef Mats Olsson ifølge NTB.

Under retsmødet skjulte den 28-årige sit ansigt under et blåt tæppe. Han ønskede ikke at blive genkendt, og derfor besluttede den svenske dommer, at retsmødet skulle foregå under lukkede døre.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip