28 borgmestre frygter millionbesparelse i foreningslivet

admin

425 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

Ingen panik. Bare fordi der er 30 millioner kroner mindre i kassen, så skal foreningslivet nok klare sig ganske godt i udkantsdanmark.

Det siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) i et samråd tirsdag i Udvalget for Landdistrikter på Christiansborg.

- Selv om midlerne til den lokale aktionsgruppe reduceres, er det min vurdering, at regeringens samlede politik vil gavne udviklingen af beskæftigelsen i vores landdistrikter, siger han.

28 borgmestre og Landdistrikternes Fællesråd har i et brev til ministeren ellers udtrykt bekymring for, at midlerne til de såkaldte lokale aktionsgrupper bliver skåret med 30 procent fra 90 millioner til 60 millioner kroner.

Lokale aktionsgrupper er lokalt forankrede foreninger, der skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene - blandt andet ved at tildele tilskudsmidler til projekter.

Men midlerne bliver reduceret som følge af den indgåede aftale mellem Venstre-regeringen og blå blok omkring landbrugs- og fødevarepakken.

- Man må tage brevet fra de 28 borgmestre som udtryk for en god interesse for de lokale aktionsgruppers arbejde, og det har jeg stor respekt for, siger Troels Lund Poulsen, som tilføjer, at landbruget spiller en stor og afgørende rolle i landdistrikterne.

- Gør jeg regnebrættet op, så kan vi se, at de initiativer, vi har taget, er med til både at styrke og udvikle vores landdistrikter til god gavn for de kommuner, der er karakteriseret som landdistriktskommuner, siger ministeren.

Borgmestrene og Landdistrikternes Fællesråd mener til gengæld, at "reduktionen af midlerne er uhensigtsmæssig, og at det på ingen måde vil bidrage til at skabe et Danmark i bedre balance", som parterne skriver i brevet til Troels Lund Poulsen.

/ritzau/