29-årig mand fængslet efter dødsulykker med fyrværkeri

02/01/2015 16:10

admin

Nyheder

Mest læste i dag

En 29-årig mand er varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Aalborg for at sælge to krysantemumbomber, der slog tre mænd ihjel og kvæstede to personer alvorligt nær Hobro nytårsaften.

Den 29-årige er sigtet for at udsætte andre for livsfare ved at sælge de ulovlige krysantemumbomber.

Han nægter sig skyldig og brød ifølge BT grædende sammen under grundlovsforhøret, da han angiveligt er ven med en af de dræbte.

- Den 29-årige er anholdt på baggrund af en rækker vidner og henvendelse fra borgere, som retter mistanke mod ham. Han er sigtet for at have solgt krysantemumbomber til begge nytårsselskaber, sagde vicepolitiinspektør Frank Olsen til Ritzau.

- Der er ransaget på den 29-åriges bopæl og et værksted, hvor han har tilknytning, og der er fundet effekter og fyrværkeri, som bestyrker mistanken, uden at jeg vil sige, hvad det drejer sig om, fortalte han.

En 24-årig mand, som også blev anholdt i sagen er tidligere blevet løsladt.

- Den 24-årige havde en mindre rolle, som ikke berettiger til en fængsling. Han er dog stadig sigtet i sagen, sagde Frank Olsen.

Politiet mener, at mændene har overtrådt en bestemmelse i straffeloven, som drejer sig om på hensynsløs måde at udsætte andre for livsfare - for eksempel "for vindings skyld".

Den 29-årige nægter sig skyldig. Men han kærede ikke dommerens afgørelse om varetægtsfængsling til Vestre Landsret.

Den ene af de to dødsulykker med krysantemumbomber skete i Skjellerup ved Hobro. Her blev to mænd på 24 og 25 dræbt, da det nye år var få minutter gammelt.

To andre kom alvorligt til skade, men meldes uden for livsfare. Fredag ligger de begge i respirator, oplyser politiet.

Den anden ulykke skete i Assens ved Mariager. Her mistede en 37-årig mand livet, da han håndterede kraftigt fyrværkeri i haven, mens familien og andre ved nytårsfesten var forsamlet inden døre.

I begge tilfælde var mændene i færd med at affyre krysantemumbomber.

Det er fyrværkeri, som er beregnet til professionel brug. I årevis har myndigheder og fagfolk i kraftige vendinger advaret almindelige mennesker mod at affyre de store bomber, som handles illegalt.

/ritzau/