29-årig oprettede falsk indsamling til flygtningebørn: Her er straffen

En 29-årig mand oprettede i sommeren 2015 en indsamling på Facebook, der hed 'Jeg har også plads til en flygtning', hvor formålet angiveligt var at sende donationerne videre til flygtningebørn. 

Det lykkedes den 29-årige at indsamle 8000 kroner, men de kom aldrig videre fra hans konto, for han beholdt pengene selv. 

Det kostede ham i dag en dom på 60 dages betinget fængsel for bedrageri ved Retten i Hillerød. 

Manden havde i første omgang nægtet at startet indsamlingen med dårlige intentioner, men under retssagen ændrede han forklaring og erkendte sig skyldig. 

- Hvis han havde haft gode intentioner med indsamlingen, var det nok kommet frem under retssagen. Det er en hård dom beløbet taget i betragtning, men retten lagde vægt på, at der er tale om udnyttelse af flygtningesituationen og folks ønske om at hjælpe, siger anklagerfuldmægtig Line Rosberg til Dagens.dk. 

Bedrageriet var overfor mange personer og over en længere periode, og pengene blev overført til hans Mobilepay. Udover den betingede fængselsstraf, skal han også betale en bøde. 

- Han fik en bøde på det indsamlede beløbs størrelse udover de 60 dages betinget fængsel, siger  Line Rosberg til Dagens.dk. 

 

Dagens Gossip