3 grunde til at du ikke må give dit barn for mange julegaver

Det er skønt at se glæden i dine børns øjne, når du giver dem en gave. Men hvis før du giver dem alt for mange, bør du ifølge Psychology Today overveje disse mulige konsekvenser:

1. Det kan øge destruktiv adfærd.
Hvis dit barn grådigt vælter sig i gaver i julen, risikerer du, at det får negative sociale og følelsesmæssige konsekevenser for barnet senere i hans eller hendes liv. Ifølge en undersøgelse fra University of Missouri er sådanne børn mere udsatte for at få en høj gæld, spille hasardspil og have et meget højt forbrug.

Læs mere: Udbringningsfirma efterlader julegaver i skraldespanden, da kunden ikke er hjemme

2. Det kan sænke dit barns selvværd.
Varigt selvværd er forankret i en stærk identitetsfølelse - ikke i materialisme. Undersøgelser har vist, at der ikke er nogen sammenhæng mellem materielle besiddelser og lykke. Faktisk scorer børn med færre materielle genstande men positive relationer til forældre og venner højere, når de bliver testet for selvværd. De har også færre adfærdsproblemer og stærkere modstandskraft.

Læs mere: I år får du dyrere julegaver

3. Det kan frarøve barnet varig lykke.
Forskning har konstateret, at folk satte mere pris på gaver, de har købt til andre, end gaver, de har købt til sig selv. Hvis du hjælper dit barn med at udvikle generøsitet, fremmer du en sund følelse af forbundethed og øger dets personlige lykke. Børn, som kun sætter pris på at få gaver har større risiko for at udvikle sig til at være egocentriske og mangle empati.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip