30-årig kendt skyldig i grov vold mod få dage gammelt spædbarn

Det var en uhyggelig sag, der blev afgjort ved retten i Lyngby i går. 

Her var en 30-årig mand tiltalt for forsøg på manddrab på sin få dage gamle datter, fordi han ifølge tiltalen havde holdt en pude hen over spædbarnets hoved, til hun blev blå i hovedet, ligesom han havde holdt sin hånd over den få dage gamle piges hoved og næse. 

Ifølge tiltalen lykkedes det kun det få dage gamle spædbarn at overleve, fordi det lykkedes moderen at skubbe faren væk fra pigen. 

Men selvom tiltalen lød på forsøg på manddrab, valgte retten at dømme ham efter den meget mildere paragraf om grov vold. 

- Retten mente ikke, at den tiltalte havde haft forsæt til andet, end at få barnet til at tie stille, og derfor valgte retten at dømme ham efter den mildere paragraf om grov vold, siger anklager i sagen, Christina Schønsted, til dagens.dk.

Efterforskningsleder Henning Svendsen har tidligere fortalt til Ritzau, at politiets teori om drabsforsøgene er, at manden var utilfreds med at have fået et pigebarn, da han angiveligt havde et ønske om at få en dreng, men det fandt retten ikke var tilfældet. 

Han blev også kendt skyldig i vold mod sin nyfødte datter, idet han bøjede fingrene bagover på hende, ligesom han trykkede hendes krop sammen på midten, indtil hendes hoved og fødder rørte ved hinanden

Derudover blev den 30-årige kendt skyldig i vold mod sin kone, som fik mindst otte slag i ansigtet med flad hånd.

Straffen vil først blive afgjort ved et retsmøde 7. juli, hvor Retslægerådet kommer med en udtalelse i sagen.

 

Dagens Gossip