30-årig kendt skyldig i skuddrab ved pizzeria i Herlev

Retten i Glostrup er overbevist om, at drabet på 21-årige Ozan Özcan i april sidste år blev begået af en 30-årig mand, som har været tiltalt i sagen.

Mandag eftermiddag har retten valgt at idømme manden 12 års fængsel.

Drabet fandt sted den 12. april ved 19-tiden, da Ozan Özcan ifølge anklagen sammen med to kammerater holdt ved krydset Rybjerg Allé og Maj Allé i Mørkhøj i Gladsaxe.

De tre mænd havde købt noget hash og skulle til at køre igen, da en mand kom hen til deres bil og spurgte, hvor de kom fra. Ozan Özcan steg ud af bilen.

I det samme affyrede en anden mand, den 30-årige Morten Hymøller Jensen, der havde holdt sig lidt i baggrunden, en pistol mod dem. Den 21-årige blev ramt i brystet og kort efter erklæret død på Herlev Hospital.

Ifølge anklageskriftet sigtede den 30-årige også på de to andre personer "i den hensigt at dræbe", og han var derfor også tiltalt for drabsforsøg. Men det frifandt retten ham for, da den ikke fandt det bevist, at han havde haft til forsæt at dræbe de to mænd.

Morten Hymøller Jensen nægter sig skyldig i drabet og har under retssagen sagt, at han slet ikke var til stede, da skudepisoden fandt sted.

Derimod har den dræbtes venner udpeget ham som gerningsmanden. Desuden har retten fundet det bevist, at han havde været på gerningsstedet, og at det var ham, der skød.

Ozan Özcan har tidligere været medlem af banden Værebros Hårde Kerne, som er smeltet sammen med den hollandske motorcykelgruppe Satudarah, som har åbnet en afdeling i Danmark.

Derfor troede politiet i første omgang, at der var tale om et bandeopgør. Men den teori er senere afkræftet. Motivet skal findes i "nogle uoverensstemmelser", har politiet tidligere oplyst.

Den 30-årige har bedt om betænkningstid og overvejer nu, om han vil anke dommen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip