30-årig kvinde skal fortsat være fængslet i sygehussag

Den 30-årige kvinde, som er sigtet for at have begået i alt tre drab og et drabsforsøg på Nykøbing Falster Sygehus, skal sidde varetægtsfængslet i yderligere fire uger frem til 21. april.

Det har en dommer i Nykøbing Falster besluttet tirsdag eftermiddag.

Kvinden blev anholdt af politiet søndag 1. marts. Dagen efter blev hun fremstillet i et grundlovsforhør og varetægtsfængslet frem til dags dato - 24. marts.

Forhøret skete bag lukkede døre, og politiet kunne kun oplyse, at der var tale om "flere mistænkelige dødsfald" på det pågældende sygehus.

Kvinden kærede fængslingen til landsretten. Ved retsmødet i Østre Landsret små to uger senere kom det frem, at sigtelsen mod hende drejede sig om tre mistænkelige dødsfald og et drabsforsøg.

På Facebook skrev den sigtede kvinde selv 1. marts, at hun havde haft den værste nattevagt nogensinde. Og at hun var parat til at hænge sig.

Politiet mener, at hun på vagten slog to mænd og en kvinde ihjel, og at hun derudover forsøgte at dræbe en fjerde, en kvinde.

Det skal være sket ved, at hun intravenøst gav dem et ukendt præparat, fremgår det af den sigtelse, som advokaturchef Jeanette W. Andersen læste op i landsretten.

Retten i Nykøbing Falster mener, som den også mente ved første grundlovsforhør i sagen, at der er begrundet mistanke om, at hun er ophavsmand til ét dødsfald samt drabsforsøget.

Den 30-årige kvinde nægter sig skyldig i sigtelsen.

Hendes forsvarer, Jørgen Lange, har besluttet at kære tirsdagens afgørelse om at forlænge fængslingen til landsretten. Han mener, at efterforskningen trækker ud.

Anklager i sagen Jeanette Andersen siger derimod efter afgørelsen, at politiet har brug for fire uger til at komme til bunds i sagen.

- I en sag, hvor der er mistanke om flere drab, tager det jo sin tid at efterforske. Det er omfattende. Der er en masse tekniske undersøgelser, der skal laves, og et hav af vidner, der skal afhøres, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip