30-årig varetægtsfængslet for Gladsaxe-drab

En 30-årig mand, der er sigtet for medvirken til drab i Gladsaxe, er blevet varetægtsfængslet efter at have været i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup. Det meddeler Københavns Vestegns Politi.

Manden, som skal sidde varetægtsfængslet i fire uger, har ifølge Ekstra Bladet nægtet sig skyldig. Han blev anholdt tirsdag, godt fire uger efter at den 21-årige Ozan Özcan blev skudt ned og dræbt på åben gade i Gladsaxe.

Drabet fandt sted ved 19-tiden lørdag 12. april.

Her stod Ozan Özcan sammen med to kammerater foran et pizzeria på hjørnet af Rybjerg Allé og Maj Allé i Gladsaxe, da der blev affyret et skud mod dem.

Den 21-årige blev ramt og ankom hårdt såret klokken 19.15 til Herlev Hospital, hvor han kort efter blev erklæret død.

Ozan Özcan har tidligere været medlem af banden Værebros Hårde Kerne, som er smeltet sammen med den hollandske rockergruppe Satudarah, der for nylig åbnede en afdeling i Danmark.

Derfor troede politiet i første omgang, at der kunne være tale om et bandeopgør, men senere er den teori afkræftet, og motivet skal i stedet ifølge politiets opfattelse findes i "nogle uoverensstemmelser".

Allerede få dage efter drabet blev den 30-årige sammen med en formodet medgerningsmand efterlyst med navn og billede af Københavns Vestegns Politi.

Ifølge tv2.dk fik efterlysningen dog ikke manden til at melde sig selv - det var politiet, der tirsdag fandt frem til hans skjulested og anholdt ham.

Men politiet leder stadig efter den 29-årige Morten Hymøller Jensen fra Brønshøj.

Han er skaldet eller har meget kortklippet hår, ligesom han har tatoveringer på hals, nakke, arme og hænder. Jensen er cirka 175 centimeter høj og er almindelig af bygning, lyder signalementet fra politiet.

Politiet har tidligere advaret borgere mod selv at gribe fat i den efterlyste, da det ikke kan udelukkes, at han er bevæbnet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip