30 af de omkomne fra indonesisk fly er bjærget

Skibe og fly sejlede og fløj i zigzag i havet ud for Borneo fredag i eftersøgningen efter vraget af et indonesisk passagerfly, der søndag styrtede ned ud for Indonesien, men dårligt vejr vanskeliggjorde igen arbejdet.

Talsmænd for myndighederne siger, at 30 af de omkomne er blevet bjærget sammen med dele af flyvraget.

- Vi prioriterer at finde hovedskroget og de sorte bokse, siger Fransiskus Bambang Soelistyo, der leder den indonesiske eftersøgning.

Eftersøgningen er koncentreret omkring et område på 1575 kvadratsømil i den nordlige del af Javahavet, hvor der er blevet fundet lig og vragdele fra flyet.

Skibe med sonarteknologi og særlige signalmodtagere søger i et område på omkring 5400 kvadratkilometer, siger Bambang Soelistyo.

Mindst tre indonesiske skibe har været i området for at deltage i eftersøgningen sammen med et fra Singapore og et fra USA.

Men hårde vindstød og store bølger har hindret dykkere i at søge efter vraget af flyet - en Airbus A320-200.

- Bølgerne var mellem tre og fire meter høje i dag, hvilket gjorde det svært at bringe de bjærgede om bord på skibene, siger redningsmandskabet, som fremover vil bruge slæbebåde, der vil gøre redningsindsatsen lettere.

Redningsarbejdere siger, at to af de 30 bjærgede dødsofre blev fundet på deres sæder med fastspændte sikkerhedsseler.

Franske havarieksperter, som altid sendes ud til ulykker, hvor Airbus er involveret, ankom til eftersøgningsstedet fredag.

Det er uklart, hvad der var årsag til flystyrtet. Havarieksperterne har en teori om, at flyet stallede, da det var på vej op for at undgå en storm efter at have været 40 minutter i luften.

Flyturen fra Indonesien til Singapore skulle have varet i to timer.

De sorte bokse er meget vigtige i forhold til at opklare, hvad der skete med AirAsia-flyet QZ8501, inden det med 162 personer om bord styrtede ned halvvejs på ruten.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip