30 mennesker meldes dræbt i bombeangreb i Nigeria

En markedsplads i byen Jimeta i den nordøstlige del af Nigeria blev torsdag ramme om et blodigt angreb, som ifølge øjenvidner har dræbt cirka 30 mennesker.

Øjenvidner fortæller til Reuters, at en bombe placeret på en trehjulet scooter eksploderede på markedet i staten Adamawa klokken 20 lokal tid.

Få minutter senere dræbte en kvindelig selvmordsbomber to personer ved et checkpoint i byen Maiduguri.

- Vi har bjærget 32 lig, som vi kører hen på to forskellige hospitaler, siger en unavngiven ambulancechauffør for Røde Kors til Reuters over telefonen.

Ingen har taget ansvaret for angrebene, men de minder ifølge Reuters om tidligere angreb udført af den islamistiske bevægelse Boko Haram, som har ført en blodig kampagne i den nordøstlige del af Nigeria med missionen om at oprette en islamisk stat.

Torsdagens bomber er de seneste i en række angreb i løbet af få dage, hvor omtrent 80 personer er blevet dræbt i kølvandet på indsættelsen af landets ny præsident, Muhammadu Buhari.

Så sent som tirsdag mistede 50 mennesker livet, da en bombe ligeledes eksploderede på en travl markedsplads i Maiduguri.

I begyndelsen af 2015 kontrollerede oprørsgruppen Boko Haram et område på størrelse med Belgien, men Nigerias militær melder, at de militante er blevet slået tilbage.

Boko Haram meddelte i marts, at gruppen har sværget troskab til Islamisk Stat, som kontrollerer store områder i Irak og Syrien.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip