3.000 flere pædagoger i dagsinstitutionerne blev til 3.000 færre pædagoger på to år

Fra 2011 til 2013 faldt antallet af pædagoger i de danske børnehaver og vuggestuer med 3.092 medarbejdere. Det skriver Politiken i dag ud fra tal fra Danmarks Statistik.

Faldet er sket, på trods af at en af regeringens daværende ledere, Magrethe Vestager (R), inden sidste valg lovede, at der i denne valgperiode skulle ansættes 3.000 flere pædagoger og maks må være 3,2 børn per pædagog i vuggestuer og 6,3 børn i børnehaver.

Læs også: Grænsen er nået: Kræver loft for, hvor mange børn en pædagog må tage sig af

Socialminister Manu Sareen (R) pointerer, at der er kommet 11.000 færre børn i daginstitutionerne, og at man frem for at kigge på antallet af pædagoger bør kigge på normeringerne:

- Du er nødt til at se på, hvor mange voksne der er per barn. I dag er der 3,5 børn per voksen i vuggestuen og 6,7 børn per voksen i børnehaven, så vi er faktisk meget tæt på, siger han til Politiken.

På finansloven for 2015 er der afsat 250 millioner kroner, som er øremærket pædagogisk personale, men ifølge Finansministeriet betyder det, at det er muligt at ansætte cirka 600 ekstra pædagoger, og der er dermed langt op til de lovede 3.000

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip