31-årig mand varetægtsfængslet for drab i Lyngby

En 31-årig mand er onsdag ved Retten i Lyngby blevet varetægtsfængslet i fire uger for drabet på en kvinde, hvis lig tirsdag aften blev fundet i et grønt område i Lyngby.

Manden har erkendt vold med døden til følge, men han nægter sig skyldig i drab.

- Han erkender vold med døden til følge, men siger, at han ikke havde noget forsæt til drab, siger senioranklager Bente Schnack til Ritzau efter retsmødet.

Manden ankom til retten i blå t-shirt, beige shorts og fodformede sandaler og så tydeligt medtaget ud. Han er psykisk syg, oplyste hans forsvarer Lone Refshammer, i retten.

En jævnaldrende mand, som er nabo til den fængslede, har ligeledes været anholdt i sagen. Dommeren fandt dog ikke, at beviserne mod ham var stærke nok, og han blev onsdag løsladt. Han er dog fortsat sigtet.

Den nu fængslede 31-årige blev anholdt adskillige timer inden, liget blev fundet i Lyngby.

Ifølge politiet var der, allerede inden liget blev fundet, informationer, som gjorde, at mistanken var så stærk, at han kunne anholdes og sigtes. Manden blev anholdt kvart over to tirsdag eftermiddag.

Et større område blev afspærret og politiet afsøgte stedet med hunde.

Sent tirsdag aften fandt efterforskerne en dræbt kvinde i et grønt område tæt på Danmarks Tekniske Universitet, som ligger i nærheden af den 31-åriges bopæl i Kongens Lyngby.

Onsdag eftermiddag er hun endnu ikke endeligt identificeret, men politiet har en formodning om, hvem hun er. Det skulle dreje sig om en kvinde på mellem 40 og 50 år.

Politiet har været tilbageholdende med at give oplysninger i sagen, og grundlovsforhøret blev efter anmodning fra både anklager og forsvarere holdt for lukkede døre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip