31-årig udlejer kvalte logerende og voldtog to andre

Det fik fatale konsekvenser for en italiensk kvinde, da hun sidste år lejede et værelse hos en mand i Lyngby. Den 48-årige Giancarla Coppi blev fundet død i en kuffert i et krat i Lyngby i juli, og politiet fik mistanke om, at hendes udlejer havde kvalt hende.

Udlejeren, en 31-årig syrisk mand, er tiltalt for drabet. Men ifølge anklagemyndigheden var Giancarla Coppi ikke den eneste logerende hos manden i Lyngby, som blev udsat for overgreb.

Manden er nemlig tiltalt for voldtægt af to andre kvinder, der boede hos ham, inden han angiveligt tog livet af den italienske lejer.

- Omstændighederne er specielle i denne sag, fordi manden benytter sig af, at han har kvindelige logerende boende og udnytter dem, siger efterforskningsleder hos Nordsjællands Politi Henning Svendsen til Ritzau.

- Vi får aldrig at vide, hvad der egentlig var hensigten i forbindelse med det, der endte som et drab, men det er nærliggende at tro, at det var seksuelt betonet.

Den 48-årige Giancarla Coppi blev ikke voldtaget inden drabet, og hun havde kun kortvarigt lejet værelset hos den 31-årige udlejer, fortæller efterforskningslederen.

Efter fundet af den italienske kvindes lig i Hvidegårdsparken i Lyngby efterlyste politiet en cykeltrailer, som skulle have forbindelse til drabet.

Sagen om udlejeren fra Lyngby begynder torsdag ved Retten i Lyngby. Manden nægter sig skyldig i voldtægt og drab, men erkender vold med døden til følge, oplyser hans forsvarer, Lone Refshammer.

De to voldtægter fandt angiveligt sted i maj og juni sidste år. Forklaringen fra det første voldtægtsoffer blev dog afvist både af Retten i Lyngby og af Østre Landsret, som dengang valgte at løslade manden.

Den 29-årige kvinde fortalte dengang, at hun var blevet truet og voldtaget af sin vært 8. maj 2014, men dommerne lagde vægt på udlejerens forklaring om, at kvinden frivilligt havde haft sex med ham.

Men blot en måned efter - 13. juni - voldtog manden ifølge anklagemyndigheden en anden logerende kvinde, og 27. juli kvalte han altså ifølge politiet 48-årige Giancarla Coppi.

- Dommeren valgte at løslade ham, og det måtte vi forholde os til. Men det er et paradoks, at der så kort tid efter kommer en sag med en sammen mand, hvor en kvinde er blevet slået ihjel, siger Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi.

/ritzau/

 

Dagens Gossip