3200 kilometer hjemmefra: Kat fra Fuerteventura fundet i Skotland

En kat fra den kanariske øer er på mystisk vis dukket op 3200 kilometer længere nord på i en skotsk fiskerby, og de lokale har ingen idé om, hvordan den er nået så langt. Det skriver Daily Mail.

Katten, som har fået kælenavnet Juanita, blev fundet i en garage i landsbyen Muchalls i Aberdeenshire i torsdags. Det var 66-årige Rosy Long, som faldt det stressede og ensomme dyr i sin garage.

Hun gik ud fra, at der var tale om en af naboernes kat, og tog den med til dyrlægen for at få skannet dens microchip.  Men det viste sig, at dyret havde været på en noget længere rejse.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Kattens ID var nemlig blevet registreret på den spanske solskinsø Fuerteventura.

- Da vi skannede hende og så, at hun var fra de kanariske øer, kunne vi næsten ikke tro vores egne øje. Katten er så ung - under et år. Det må have kostet nogen mange penge at tage hende med derfra. Det er virkelig et mysterium, siger Rosy Long til Daily Mail.

Hun mener, at den unge kat må være blevet lukket inde i garagen, da hendes mand hentede bilen meget tidligt torsdag morgen.

I først omgang slap de katten løs i baghaven, men Juanita blev ved med at søge tilbage til dem.

LÆS OGSÅ: 23-årig anholdt for katte-tortur på Facebook

- Nogen har tydeligvis taget sig godt af hende - hun er i god form og rask og havde et lyserødt halsbånd på. Hun må virkelig være savnet af nogen, lyder det fra Rosy Long.

Parret var rundt hos alle naboerne, inden de til sidst gik til dyrlægen og fik den overraskende besked om kattens hjemadresse.

Nu er katten Juanita indlogeret hos dyrlægen i Stonehaven, indtil man finder ud af, hvem ejeren er. 

 

Dagens Gossip