34-årig dømt for drabsforsøg i missionsk miljø

admin

426 uger siden

|

20/05/2016

Dagens topnyheder

En 34-årig mand er ved Retten i Aarhus fredag blevet dømt for forsøg på manddrab på en 28-årig kvinde i Aarhus-forstaden Åbyhøj i august sidste år.

Manden er blevet idømt en anbringelsesdom på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid, da retten vurderede, at manden var sindssyg i gerningsøjeblikket.

Den dømte opsøgte kvinden på en adresse i Åbyhøj, hvor han med en brødkniv stak og skar hende i ansigtet, på halsen og på kroppen.

Det lykkedes dog de andre tilstedeværende at skærme kvinden, så hun fik mulighed for at flygte fra stedet.

Det kom senere frem i blandt andet Århus Stiftstidende og BT, at angrebet mod kvinden fandt sted ved Indre Mission Ungdoms aarhusianske hovedsæde, hvor gerningsmanden pludselig dukkede op midt under et bibelstudie.

Desuden kom det frem i pressen, at gerningsmanden tidligere havde været en del af det religiøse fællesskab.

Den 28-årige kvinde har ifølge anklager Dorthe Lysgaard forklaret, at den 34-årige var besat af hende, og at jalousi kunne være et muligt motiv.

Manden havde kun erkendt grov vold, men blev altså dømt for drabsforsøg. Anklageren erklærer sig tilfreds.

- Jeg er meget tilfreds med, at retten fandt, at der med vidneforklaringer, skader på den forurettede og øvrige omstændigheder var grundlag for en domfældelse for forsøg på manddrab frem for grov vold, siger Dorthe Lysgaard.

Den dømte udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke af dommen.

/ritzau/