34-årig mand er kendt skyldig i Tønderdrab

En 34-årig mandlig gymnasielærer er tirsdag idømt 12 års fængsel for drabet på den 74-årige Ernst Ellebye, der blev overfaldet i sit hjem i Tønder kort før jul sidste år, skriver JydskeVestkysten.

I den 74-åriges hjem på Bargumsvej i Tønder fandt politiet også den 34-årige Bjørn Frank Jensen. Han havde angiveligt været til en julefrokost på sin arbejdsplads i Tønder inden drabet. Den 34-årige har forklaret, at han tog fejl af lejlighederne.

Han troede, at han befandt sig i sin egen lejlighed, da han så den 74-årige.

- Jeg troede i første omgang, at det var min tidligere svigerfar, som var ved at stjæle ting i min lejlighed, har Bjørn Frank Jensen forklaret ifølge Ekstra Bladet.

Overfaldet på pensionisten Ernst Ellebye fandt sted omkring midnat 21. december sidste år.

Den 34-årige mand er dømt for at have sparket døren ind og flere gange stukket pensionisten i hovedet og på kroppen med en 20,5 centimeter lang daggert - en slags bajonet.

Den 74-årige mand havde over 50 stik og sår på kroppen.

Pensionisten er ifølge obduktionsrapporten også blevet slået og sparket i hovedet og på kroppen adskillige gange, ligesom han er blevet trampet på brystkassen.

Den brutale vold gav den 74-årige mand kraniebrud og indre blødninger i hjernen, og han døde af skaderne på hospitalet klokken 18.03 dagen efter overfaldet.

Den 34-årige Bjørn Frank Jensen siger, at han intet husker om episoden og har derfor nægtet sig skyldig. Han ankede dommen på stedet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip