34-årig nægter sig skyldig i kvindedrab

Familie og journalister er tirsdag blevet smidt ud af et retslokale i Retten på Frederiksberg, hvor en 34-årig mand er i grundlovsforhør, sigtet for at have dræbt sin kone med flere knivstik i en lejlighed på Frederiksberg.

Den 34-årige mand nægter sig skyldig i drabet, som fandt sted på Philip Schous Vej mandag formiddag omkring klokken 11. Kort efter blev manden anholdt.

Dommeren har valgt at lukke dørene i grundlovsforhøret samt at nedlægge navneforbud i sagen.

Anklageren begrunder ønsket om dørlukning med hensynet til den videre efterforskning.

- Den sigtede har nægtet og har ikke udtalt sig. Det, der er gået forud, skal politiet opklare, uden at oplysninger, som ikke må komme frem, kommer frem, siger anklager Erik Hjelm.

Retten har efter grundlovsforhøret valgt at varetægtsfængslede den 34-årige mand i fire uger. Derudover skal manden mentalundersøges.

Den sigtede er lille og tynd og sidder krumbøjet på anklagebænken i det lille, hvide retslokale.

Hans mørke hår er kortklippet, og han er mødt op til grundlovsforhøret i en lang blå arbejdsskjorte, som hænger uden på et par grå joggingbukser.

Da retsmødet er slut, får hans mor, som er til stede i retten, lov til at give sin søn et kram.

Mandag fortalte politiet, at det var manden selv, der ringede 112 og sagde, at han var bange for, at han havde slået sin kone ihjel.

Politi og ambulance blev sendt til parrets lejlighed, men kvindens liv stod ikke til at redde. Klokken 12.08 blev hun erklæret død.

- Parret var ved at gå fra hinanden, og i dag var der så noget, der gik galt, sagde Hans Erik Raben mandag eftermiddag om motivet til drabet.

Drabet er allerede det andet i 2015.

Lørdag blev en 58-årig mand tævet til døde med et baseball-bat og en trækæp i Gunderup syd for Aalborg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip