34-årig østjyde får tre års fængsel i sag om giftmord

En 34-årige mand fra Ryomgaard på Djursland er torsdag ved Retten i Randers idømt tre års fængsel for drabsforsøg med giftstoffet abrin og for selve anskaffelsen af det livsfarlige stof.

Det indkøbte giftstof er blevet undersøgt på Center for Bioforskning og Beredskab, der vurderer, at de fire milliliter abrin fundet hos den 34-årige kan slå mellem to og 20 mennesker ihjel.

Den 34-årig østjyde har under afhøring hos politiet forklaret, at giftstoffet abrin var bestilt for at slå en ukendt ekskæreste til en ukrainsk kvinde ihjel. Den 34-årige, der havde mødt kvinden over internet-siden Anastacia.com, var bange for at miste hende til ekskæresten.

Den 34-årige har dog forklaret politiet, at han senere mødte en ny kvinde over internettet og derfor droppede planerne om at slå ekskæresten til den første kvinde ihjel.

Forsvaret mener, at den 34-årige er uskyldig, fordi han frivilligt valgte ikke at fuldføre handlingen. En rejse til Odessa, hvor netflirten ikke ville mødes med den 34-årige, fik angiveligt østjyden til at droppe drabsplanerne.

Den tiltalte har erkendt, at han hyrede en tidligere KGB-agent som privatdetektiv til at finde identiteten på ekskæresten. Samtidig forsøgte den 34-årige mand ifølge politiet også at hyre en tidligere græsk militærmand som lejemorder.

- Alt det med lejemorder overvejede jeg i begyndelsen, men jeg kom frem til, at jeg ikke ville blande andre ind i min personlige vendetta, forklarede den 34-årige.

Den 34-årige forklarede, at han via det såkaldte Tor-netværk benyttede et parallelt internet, hvor han på siden Black market reloaded kom i kontakt med en 19-årig mand i Florida, som solgte våben og dødelige giftstoffer.

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, fandt en kvittering hos den 19-årige, hvor modtageren var den 34-årige. Kvitteringen var for et salg af giftstoffet abrin.

Anklager Jacob Balsgaard Nielsen havde krævet manden bag tremmer i fem år.

Den 34-årige har aldrig mødt kvinden eller hendes ekskæreste, og politiet har intet bevis for, at kærlighedskonkurrenten til den 34-årige reelt eksisterer. Derfor er den danske mand nu dømt for drabsforsøg på en ekskæreste, som kan være opfundet af en ukrainsk chatpige.

/ritzau/

 

Dagens Gossip