34-årig østjyde nægter forsøg på giftmord

En 34-årig mand nægter sig skyldig i en sjælden sag om forsøg på giftmord torsdag ved Retten i Randers. Han mener, at han selv afstod fra at fuldføre forbrydelsen med giftstoffet abrin, og derfor ikke skal dømmes for forsøget.

Den 34-årige mand er anklaget for at forsøge at dræbe en ukendt person med gift i en periode fra september sidste år og frem til sin anholdelse 29. januar i år.

Ved hjælp af det lyssky Tor-netværk bestilte den 34-årige ifølge anklagemyndigheden giftstoffet abrin over to omgange på internettet i december sidste år.

Samlet er han anklaget for at opbevare fire milliliter abrin på sin bopæl i Ryomgaard på Djursland fra starten af januar og frem til anholdelsen.

Anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at den tiltalte hyrede en privatdetektiv til at finde identiteten på en person i Ukraine, som den 34-årige angiveligt forsøgte at dræbe med giftstoffet.

Samtidig forsøgte den 34-årige mand ifølge politiet også at hyre en lejemorder, der dog angiveligt aldrig sagde ja til bestillingen.

Målet for den 34-årige var ifølge anklagen at dræbe en ukendt person, som det ikke lykkedes at finde identiteten på, før den 34-årige blev anholdt.

Ud over drabsforsøget er manden også tiltalt for at opbevare selve giftstoffet uden tilladelse. Stoffet fandt politiet i en lille beholder på fire milliliter, da man ransagede hans bolig i Ryomgaard.

Stoffet er blevet undersøgt på Center for Bioforskning og Beredskab, der vurderer, at den fundne mængde abrin kan slå mellem to og 20 mennesker ihjel, og det er et meget sjældent giftstof.

Den 34-årige har tidligere nægtet sig skyldig under grundlovsforhør i sagen, hvor der forventes dom senere i juni.

/ritzau/

 

Dagens Gossip