34-årig tiltalt for at stå bag 305.292 joints

En 34-årig mand var bagmanden, der leverede udstyr til fremstilling af 305.292 joints med sammenlagt 152,6 kilo hash i små hjemmefabrikker i Københavns-området.

Det mener anklagemyndigheden ved Københavns Politi, som har tiltalt den 34-årige mand, efter at han blev anholdt i en større aktion mod produktion af joints i februar 2013.

Den 34-årige mand leverede ifølge anklageskriftet jointrør, låg til jointrør, jointpapir og jointfiltre til i alt 12 adresser i hovedstadsområdet, hvor en eller flere medskyldige personer stod for selve produktionen af joints.

De ulovlige varer skulle ifølge anklagemyndigheden sælges af ukendte medgerningsmænd på Christiania og andre steder i København.

Københavns Politi overvågede den 34-årige mand siden september 2012, mens hans netværk blev optrævlet. Under aktionen fandt politiet 2,7 millioner kroner i en lejlighed. Lejligheden tilhører ikke den mistænke hovedmand, men en anden person i netværket af produktion af joints.

Ved politiets aktion blev 32 personer anholdt og 19 personer varetægtsfængslet i sagen. Halvdelen af de 32 anholdte er på offentlig forsørgelse som kontanthjælp eller SU, oplyser Steffen Thaaning Steffensen til Ekstra Bladets netavis.

De 19 fængslede, der ved deres anholdelse var i alderen 20-55 år, blev sigtet for handel med narkotika. Sagerne mod dem spænder fra produktion af joints af 6-8 kilo hash til produktion af joints af op til 175 kilo.

- Vi har med aktionen søgt at bevise, at der er foregået en stor og organiseret produktion af joints rundt omkring i Københavns-området, sagde politikommissær Steffen Thaaning Steffensen.

Politiet har under sin aktion mod jointproducenterne fundet en hel del færdige joints samt diverse udstyr fra produktionen. Det var blandt andet tomme rør og papir til fremstillingen, støvmasker, gryder til opvarmning af hash og diverse kværne.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip