34 personer anholdt ved voldelige protester i Frankrig

Det var muligvis en chokgranat fra politiet, der kostede en 21-årig miljøaktivist livet sidste søndag, da sikkerhedsstyrker og demonstranter stødte sammen i det sydvestlige Frankrig.

Og det har fået flere franskmænd til at gå på gaden i protest. Protester, der lørdag blev voldelige, skriver flere internationale medier.

Urolighederne brød ud i de to franske byer Toulouse og Nantes, og flere mennesker blev såret. Heriblandt fem aktivister og tre politibetjente.

Politiet brugte gummikugler og tåregas mod demonstranterne, der svarede igen ved at kaste med sten og flasker med syre i, skriver nyhedsbureauet AFP.

I Toulouse blev 21 personer anholdt, mens 13 demonstranter blev tilbageholdt i Nantes.

Også i Lille, Bordeaux og Avignon var der demonstrationer mod politivold, efter at det er kommet frem, at den 21-årige dræbte aktivist Remi Fraisse havde spor af TNT på sit tøj og sin hud, hvilket indikerer, at han muligvis er blevet slået ihjel af en af politiets chokgranater.

- Der er tale om en ung mand, som blev dræbt af politiet, af staten, og vi kan ikke lade som ingenting, siger demonstranten Annaik på 23 år til AFP.

Ifølge nyhedsbureauet dpa demonstrerede 500 mennesker i Nantes. De gik gennem byen og råbte "politiet dræber" og "en betjent, en kugle, social retfærdighed".

Frankrigs premierminister har fordømt de voldelige optøjer og kaldt det "en fornærmelse af Fraisses minde", mens indenrigsministeren Bernard Cazeneuve ifølge AFP har omtalt volden som "et uacceptabelt udbrud". Han har dog siden episoden sidste søndag suspenderet politiets brug af chokgranater.

/ritzau/

 

Dagens Gossip