35-årig idømmes forvaring for gidseldrama i fængsel

Den 35-årige Allan Høier Lyngse er så farlig, at dommere og nævninge i Københavns Byret tirsdag eftermiddag har dømt ham til forvaring for en gidseltagning i Politigårdens Fængsel.

Den 35-årige er dømt for - som indsat i det særligt sikrede fængsel - at have taget en ung medfange som gidsel 15. april sidste år.

- Jeg er selvfølgelig meget tilfreds med resultatet, og at man har valgt at tilsidesætte den dømtes forklaringer om, at der var tale om aftalt spil, siger senioranklager Maria Cingari.

Retten lægger vægt på, at Allan Høier Lyngse, der har relationer til Bandidos, har en lang række domme bag sig. Med tirsdagens dom er han nu på fem år dømt fem gange for personfarlig kriminalitet.

Mens gidseltagningen stod på, afsonede han en straf på fem års fængsel for et særdeles groft hjemmerøveri, men han er også tidligere idømt årelange fængselsstraffe for blandt andet vold, trusler, afpresning og frihedsberøvelse.

I 2008 blev han straffet med fire et halvt års fængsel for at have været med til at afpresse en mand til at betale 300.000 kroner og tvinge ham til at begå to bankrøverier.

Anklageren lagde i sin procedure vægt på, at det i mentalundersøgelser af den dømte blandt andet er anført, at han ikke har psykotiske træk, men at han har "stærkt aggressive" tilbøjeligheder og ofte tænker kortsigtet.

Han er normaltbegavet, men er i en vis udstrækning ligeglad med andre menneskers følelser og prioriterer sine egne behov.

Retslægerådet vurderede desuden forud for retssagen, at Allan Høier Lyngse udgør en nærliggende fare, og at han burde idømmes forvaring.

- Jeg er gået efter forvaring på baggrund af mentalundersøgelserne og efter Retslægerådets vurderinger. Og i sådanne tilfælde holder anklagemyndigheden sig nøje til de anbefalinger, siger Maria Cingari.

Dommen blev anket til landsretten på stedet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip