350.000 danskere er få klik fra 2.500 kroner - men denne advarsel skal læses inden

Skrevet af Emil Martesen

24/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
350.000 danskere er få klik fra 2.500 kroner, men ...

Mest læste i dag

Er du bosat, har sommerhus eller virksomhed på Nordvest-, Vest-, Midt- og Sydsjælland eller Lolland-Falster og øerne, og får du transporteret din strøm af elnetselskabet Cerius, kan du nu glæde dig over udsigten til 2.500 kr. Det betyder nemlig, at du er andelshaver i energi- og fibernetkoncernen Andel, som tirsdag aften havde ekstraordinært repræsentantskabsmøde. Her blev det endeligt besluttet, hvordan andelshaverne får del i milliardoverskuddet fra 2022-regnskabet.

Sådan lød meldingen i en pressemeddelelse.

Men det stopper ikke her.

Med en varsom hånd og et skarpt blik på kundesikkerheden har Andel Energi taget til orde på sin hjemmeside for at orientere om risikoen for bedrageri. Dette skridt er taget i lyset af, at op mod 350.000 kunder står til at modtage en udbetaling på 2.500 kroner fra koncernens overskud i 2022. En generøs gestus, der desværre også har tiltrukket uønsket opmærksomhed fra svindlere.

Svindlernes metode er lige så simpel som den er fræk: de kontakter kunderne, udgiver sig for at være fra Andel Energi, og tilbyder deres "hjælp" med at få udbetalt pengene – alt de kræver, er et cpr-nummer.

Det skriver B.T.

En anmodning, der måske lyder harmløs, men som bærer risikoen for identitetstyveri og økonomisk bedrageri.

Morten Kidal, pressechef hos Andel Energi, lægger heller ikke skjul på, at selvom kun et fåtal af kunder indtil videre er faldet i fælden, er det vigtigt at agere proaktivt:

"Vi ringer aldrig og beder om cpr-numre", fastslår han, en påmindelse om at bevare sin kritiske sans, selv når man navigerer i digitale vande.

Til de kunder, der måtte stå over for en mistænkelig henvendelse, er rådet klart: Hvis noget virker for godt til at være sandt, eller hvis der er den mindste tvivl, så er det bedre at være på den sikre side. Kontakt Andel Energi direkte for at få klarhed.