Er du en af de heldige? Disse danskere får knap 8.000 kroner ekstra om året

Skrevet af Emil Martesen

13 uger siden

|

20/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er du en af de heldige?

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at et hav af danskere kæmper med at få enderne til at hænge sammen.

Og mens den almindelige dansker, står med panderynker, når snakken falder på økonomien, så har en nylig skattereform som et fyrtårn af håb for mange.

Med ændringer, der spænder vidt i det danske skattesystem, er der særlige grupper, der kan forvente en mærkbar positiv indvirkning på deres økonomi.

Det skriver B.T.

Camilla Schjølin Poulsen, en anerkendt privatøkonom hos PFA, har taget sig tid til at dykke ned i reformens detaljer og udpege de heldige, der står til at nyde godt af disse ændringer.

Denne reform, som blev vedtaget af regeringen og et bredt flertal i Folketinget sidste år, lover en samlet årlig økonomisk gevinst på mere end 10 milliarder kroner for arbejdende danskere.

Blandt de grupper, der vil mærke en særlig positiv effekt, er middel- til højindkomsttagere med en årlig arbejdsindkomst mellem 640.000 kr. og cirka 2.760.000 kr., pensionister inden for visse indkomstintervaller, personer, der arbejder omkring pensionsalderen, samt enlige forsørgere i arbejde. Disse grupper vil finde, at reformen ikke kun er en lettelse, men også en mulighed for at optimere deres finansielle fremtid.

For de arbejdende danskere inden for visse indkomstgrænser råder hun til at overveje at øge deres pensionsindskud i de kommende år, før skattefradraget falder i 2026. Dette råd er særligt rettet mod dem, der kan se en skattefordel ved at justere deres pensionsstrategi nu, for at maksimere fordelene senere.

Pensionister opfordres også til at planlægge deres økonomi med de nye skattegrænser for øje, især dem, der kan justere deres ratepensionsudbetalinger for at optimere deres skattesituation. Og for de selvstændige er der gode nyheder: ved at justere løn og pensionsindbetalinger kan de navigere i de nye skatteregler til deres fordel.

Men det stopper ikke her.

Endelig, i en tid hvor arbejde bliver mere attraktivt sammenlignet med overførselsindkomst, står enlige forsørgere til at modtage et øget beskæftigelsesfradrag som en ekstra håndsrækning:

"Enlige forsørgere i arbejde får et ekstra beskæftigelsesfradrag med den nye skattereform", siger hun.

Ændringen træder allerede i kraft i 2025, og kort fortalt, så kan du se frem til en gevinst på 7.225 kroner, hvis du eksempelvis har en årsløn på mere end 400.000 kroner. Tjener du endnu mere, så stiger beløbet til 7.975 kroner.