Markant lønstigning på vej: Disse danskere kan se frem til 24.000 kroner mere om året

Skrevet af Kamille Isaksen

12 uger siden

|

23/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du er en af denne gruppe danskere, så er der gode nyheder på vej.

Dagens topnyheder

Gennem de sidste par år har mange danskere været presset på deres økonomi, da flere afgørende faktorer har spillet ind. Mange danskere blev især presset under følgerne af Corona tiden, og især da inflationen var helt oppe at ringe.

Derfor findes der nok ikke særlig mange danskere, der ville takke nej, hvis de en dag fik muligheden for at få mere i løn.

Det skriver Ekstra Bladet.

Nu har det netop vist sig, at en række danskere kan se frem til at få flere penge mellem hænderne, hvilket nok har fået dem til at sidde med et stort smil i skrivende stund.

Sagen er den, at finansminister Nicolai Wammen (S), trods sit omdømme som en forsigtig pengeforvalter, har banet vej for en markant lønforhøjelse til en særlig gruppe ansatte inden for staten.

Disse ansatte, som arbejder tæt på regeringens ministre i departementerne, vil nyde godt af et betydeligt tillæg til deres lønninger. Der er dog ikke alle, som lønforhøjelsen kommer til gode; ansatte med tilsvarende roller i styrelserne står tilbage uden ekstra kompensation.

Den beslutning, der afspejler en klar forskelsbehandling mellem ansatte i departementer og styrelser, blev afsløret dybt inde i dokumenterne for en overenskomstaftale på statens område, der blev indgået i midten af februar.

Helt specifikt er det chefkonsulenter og specialkonsulenter i departementerne, der kan se frem til at modtage et pensionsgivende tillæg på 20.000 kroner årligt.

"Parterne er enige om, at der til specialkonsulenter og chefkonsulenter i departementer ydes et pensionsgivende tillæg på 20.000 kr. årligt", står der i overenskomstaftalen.

Der skal derudover gøres opmærksom på, at de 20.000 kroner er målt i 2012-kroner, og derfor ikke er den reelle værdi, og de tilgodesete vil få cirka 24.000 kroner ekstra om året.