350.000 europæere beder Google glemme dem

Siden sidste år har 348.085 europæere anmodet it-giganten Google om at fjerne deres personlige oplysninger fra søgeresultater på internettet.

Google er gået med til kravene i mindre end halvdelen af tilfældene ifølge en rapport fra selskabet, hvis hovedkvarter ligger i San Francisco.

- Vi kan afvise at fjerne, hvis vi vurderer, at siden indeholder informationer, som på det kraftigste er i offentlighedens interesse, skriver Google i en udtalelse.

Grunden til, at der ikke er flere, som har fået imødekommet ønsket om at få fjernet personlige oplysninger, er, at kriterierne baseres på en balance mellem privatliv og offentlighedens ret til informationer.

- Vurderingen af, hvorvidt indholdet er i offentlighedens interesse, er kompleks og kan betyde overvejelser af mange forskellige faktorer, lyder det videre.

Frankrig er det land, hvor flest ønsker at blive glemt i Googles søgeresultater, efterfulgt af Tyskland, Storbritannien, Spanien og Italien.

I maj sidste år slog EU-Domstolen fast, at personer i nogle tilfælde kan anmode om at blive fjernet fra søgetjenesters resultater på internettet. Det kan ske, hvis et søgeresultat indeholder personlige informationer, som vedkommende ønsker skal glemmes.

Det er den pågældende søgetjeneste, som selv beslutter, hvorvidt anmodningerne bliver imødekommet.

EU-Domstolens dom imødekommer "retten til at blive glemt", hvilket åbnede døren for, at brugerne kan udfylde en formular på internettet, hvor de kan udelukkes fra søgeresultater.

Tilsvarende procedurer er indført ved Microsofts Bing-søgemaskine og søgetjenesten Yahoo.

1,23 millioner hjemmesider er omfattet af anmodningerne til Google, som har fjernet 42 procent af dem fra online søgeresultater i Europa.

For de andre selskaber er anmodningerne langt mindre.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip