39-årig mand er anholdt for knivstikkeri i Valby

Politiet har søndag anholdt en 39-årig mand, som et mistænkt for at stå bag et voldeligt overfald, hvor en ung kvinde omkring midnat natten til lørdag blev stukket med en kniv i maven i Asta Nielsen Strædet i Valby i København.

Anholdelsen fandt sted omkring klokken 16 søndag på en parkeringsplads i Valby, hvor en patrulje spotter den efterlyste på gaden. Anholdelsen skete uden dramatik, selvom politiet betragter den 39-årige som utilregnelig.

Politiet har ikke villet komme med detaljer om, hvad politiet bygger sin mistanke mod manden på.

Det var en 25-årig kvinde, som ved midnatstid tilsyneladende helt umotiveret fik jaget en kniv i bugen af gerningsmanden.

Kvinden var på vej hjem fra en fest, da hun blev overfaldet.

I løbet af natten blev kvinden opereret, og lørdag morgen lød meldingen fra politiet, at hun er uden for livsfare.

Politiet arbejder ud fra en formodning om, at gerningsmanden er den samme mand, som tidligere fredag aften stod bag et andet overfald.

Den 39-årige mand er dog indtil nu kun sigtet for et knivoverfald.

- Det er meget nyt, og der er flere sager, som vi gerne vil forholde ham, siger den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi, Peter Steffensen, til Ritzau.

I det andet overfald gik det ud over to piger på Valby Langgade, som stødte sammen med manden, der kom trækkende med sin cykel. Det fik manden til at stikke den ene af pigerne en lussing.

Sammenhængen mellem de to episoder bygger politiet til dels på signalementet af gerningsmanden.

/ritzau/