39-årig udvises til Pakistan for hævndrab i Høje Gladsaxe

Skrevet af admin

30/01/2015

Mest læste i dag

En 39-årig mand er fredag idømt 12 års fængsel ved Retten i Glostrup for et voldsomt drab med en ratlås i Høje Gladsaxe i 2011. Han er samtidig udvist at landet for bestandig.

Muhammed Arfan mistede livet 10. november 2011 i Høje Gladsaxe. Han blev efterladt i en blodpøl efter at være blevet slået i hovedet med en ratlås.

Den 39-årige ankede dommen på stedet. Han har erkendt i retten, at han har slået med ratlåsen, men han nægter drab, da han hævder, at der er tale om nødværge.

- Tre af de slag, der rammer afdøde i hovedet, er ført med stor kraft og har hver for sig været dødbringende, og derfor er forklaringen om nødværge tilsidesat fuldstændig, siger senioranklager Peter Rask til Ritzau.

- Der er tale om et hævnmotiv, da han opsøger ham, og slår ham med den her ratlås, siger anklageren.

I sommeren 2012 blev en dengang 39-årig mand dømt i sagen. Den dømte er storebror til den mand, som nu er blevet dømt for drab.

Den dømte storebror fik et års fængsel for sin rolle i sagen, som bestod i grov vold mod Muhammed Arfan. Han havde altså ikke deltaget i selve drabet.

Retten fandt det dengang bevist, at storebroren havde skygget Arfan i sin taxa, påkørt ham med bilen og medvirket til grov vold mod ham.

Lillebroren sprang efter drabet ind i storebrorens taxa, og de flygtede sammen fra stedet.

Lillebroren blev anholdt i Københavns Lufthavn, da han ankom med et fly fra Pakistan, hvorfra han stammer.

Den 39-årige er også dømt til at betale en erstatning til offerets familie på 2,4 millioner kroner.

- Vi vidste, at han skulle komme med flyet fra Pakistan, men hvad han har foretaget sig i Pakistan i den mellemliggende periode, det ved jeg ikke noget om, fortæller Peter Rask.

/ritzau/