39-årig udvises til Pakistan for hævndrab i Høje Gladsaxe

En 39-årig mand er fredag idømt 12 års fængsel ved Retten i Glostrup for et voldsomt drab med en ratlås i Høje Gladsaxe i 2011. Han er samtidig udvist at landet for bestandig.

Muhammed Arfan mistede livet 10. november 2011 i Høje Gladsaxe. Han blev efterladt i en blodpøl efter at være blevet slået i hovedet med en ratlås.

Den 39-årige ankede dommen på stedet. Han har erkendt i retten, at han har slået med ratlåsen, men han nægter drab, da han hævder, at der er tale om nødværge.

- Tre af de slag, der rammer afdøde i hovedet, er ført med stor kraft og har hver for sig været dødbringende, og derfor er forklaringen om nødværge tilsidesat fuldstændig, siger senioranklager Peter Rask til Ritzau.

- Der er tale om et hævnmotiv, da han opsøger ham, og slår ham med den her ratlås, siger anklageren.

I sommeren 2012 blev en dengang 39-årig mand dømt i sagen. Den dømte er storebror til den mand, som nu er blevet dømt for drab.

Den dømte storebror fik et års fængsel for sin rolle i sagen, som bestod i grov vold mod Muhammed Arfan. Han havde altså ikke deltaget i selve drabet.

Retten fandt det dengang bevist, at storebroren havde skygget Arfan i sin taxa, påkørt ham med bilen og medvirket til grov vold mod ham.

Lillebroren sprang efter drabet ind i storebrorens taxa, og de flygtede sammen fra stedet.

Lillebroren blev anholdt i Københavns Lufthavn, da han ankom med et fly fra Pakistan, hvorfra han stammer.

Den 39-årige er også dømt til at betale en erstatning til offerets familie på 2,4 millioner kroner.

- Vi vidste, at han skulle komme med flyet fra Pakistan, men hvad han har foretaget sig i Pakistan i den mellemliggende periode, det ved jeg ikke noget om, fortæller Peter Rask.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip