3F efter gift-sag: Vestas burde ellers være en af duksene

admin

426 uger siden

|

17/05/2016

Dagens topnyheder

Fagforeningen 3F er overrasket over, at der siden 2005 har været over 80 sager, hvor medarbejdere hos Vestas er blevet syge af at arbejde med det giftige stof epoxy.

Det fortæller 3F, efter DR Nyheder tirsdag kunne fortælle om problemet. Nyheden kommer i samme måned som det kom frem, at over 60 medarbejdere hos Siemens har fået samme skader.

- Det er forfærdeligt, dette her. Jeg er rystet over, at det endnu engang viser sig, at en virksomhed med en certificering for at have et godt arbejdsmiljø, ikke har haft det, siger Ulla Sørensen, der er arbejdsmiljøpolitisk chef hos 3F, til Ritzau.

- Både Vestas og Siemens har begge været opfattet som dukse i branchen, tilføjer hun.

3F har været opmærksom på, at der har været skader hos Vestas. Men fagforeningen har ikke kendt til omfanget og til typen af skaderne.

- Det har ikke været nok til, at vi har rynket på brynene. De sager, vi har set, har været ulykker.

- Vi har ikke været bekendt med det. Det var vi heller ikke med Siemens. Vi hører jo kun om sagerne, hvis vi hjælper vores medlemmer med at køre dem, siger Ulla Sørensen.

Oven på nyheden om de mange skader har beskæftigelsesminister Jørgen Neergaard Larsen (V) startet en officiel undersøgelse af problemet hos Vestas. Det samme har 3F gjort. Bekymrede medlemmer opfordres til at kontakte fagforeningen.

I mellemtiden mener 3F, at Arbejdstilsynet bør styrkes.

- Vi ser alene her 150 sager, der ligner hinanden fra den samme branche. Det bør et offentligt system kunne opfange og reagere på, siger Ulla Sørensen og afslutter:

- Det er jo grotesk, at vi ser den her slags sager i 2016.

/ritzau/