3F og FOA i fælles lønforhandlinger

3F og FOA er nu gået sammen for at forhandle overordnede overenskomstkrav for serviceassistenter, specialarbejdere, sosu-assistenter og andre medlemmer i kommunerne. Fredag mødtes de for første gang med Kommunernes Landsforening for at præsentere deres krav. Det drejer sig altoverskyggende om løn, men også om andre fælles temaer som pension, seniorforhold og elevforhold.

Det er første gang, de to forbund forhandler med arbejdsgiverne om generelle krav. Duoen er kommet i stand, efter at de kommunalt ansattes forhandlingsfællesskab KTO i sidste uge droppede at rejse fælles lønkrav. 3F søgte derfor andre partner, og det var naturligt at se til FOA's side, siger formanden for 3F's offentlige gruppe, Ellen K. Lykkegård.

Fælles styrke
- FOA er den organisation, vi har flest fællesoverenskomster og såkaldt samforhandlede overenskomster med. Desuden har vi nogle klart fælles udfordringer, siger Ellen K. Lykkegård.

Begge forbund har mange lavtlønsgrupper. Det var spørgsmålet om at tilgodese dem ved de fælles forhandlinger, der fik KTO's lønkrav til at strande i sidste uge. For de højere lønnede i KTO ville ikke være med.

- Når nu vi ikke kan få hele KTO's styrke bag kravet, så vi helst, at alle LO-forbund står sammen om det. Det har heller ikke været muligt. Men så er vi glade for, at vi i FOA og 3F kan sætte vores samlede styrke ind, siger FOA's formand, Dennis Kristensen.
 

 

Dagens Gossip