3F vil have Søfartsstyrelsen kulegravet efter dødsbrand

3F kræver fortsat en kulegravning af Søfartsstyrelsen rolle i sagen om dødsbranden på Scandinavian Star. Også selv om norsk politi har besluttet ikke at rejse nye tiltaler i sagen.

Det skriver Fagbladet 3F.

Styrelsen kritiseres af fagforbundet for at svigte fatalt op til den katastrofale sejlads.

Ifølge 3F er sagens kerne, at Scandinavian Star blev indsat på ruten mellem Frederikshavn og Oslo, uden at Søfartsstyrelsen synede skibet.

- Uanset hvad norsk politi er nået frem til i deres efterforskning, er det 3F's opfattelse, at Søfartsstyrelsen svigtede deres pligt ved ikke at syne Scandinavian Star, siger forhandlingssekretær i 3F's Transportgruppe Karsten Kristensen til Fagbladet 3F.

Han peger på, at hvis styrelsen havde passet sit arbejde, kunne katastrofen sandsynligvis have være undgået, for så var skibet med stor sandsynlighed blevet stoppet.

- Vi vil have styrelsens rolle fuldt belyst. Af hensyn til sikkerheden til søs og af hensyn til de efterladte, der skal kunne føle sig sikre på, at der ikke er sket myndighedssvigt, siger han.

Karsten Kristensen slår fast, at 3F hele vejen igennem har støttet de pårørendes kamp for at få svar på, hvordan dødsbranden kunne ske.

- 3F'ere inden for søfart skal også kunne være stensikre på, at myndighederne tjekker sikkerheden og forhindrer, at der sker ulykker, som de har pligt til. Søfartsstyrelsens handlemåde i Scandinavian Star-sagen skaber utryghed, siger Karsten Kristensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip