4 gode råd: Sådan undgår du, at penge ødelægger dit ægteskab

Har du planer om at skulle giftes med din udkårne inden længe, så har du sikkert travlt med forberedelserne til den store dag. Men inden du bruger tid (og penge) på bryllupslokation, catering, fotografer og meget andet, er det en god idé at sørge for, at I har et solidt økonomisk fundament at bygge en fælles fremtid på, skriver sammenligningssitet Samlino.dk.

Hav en ærlig diskussion om jeres økonomi
Penge er et svært emne for de fleste par, og derfor lader mange være med at tale om det og observerer i stedet tavst partnerens penge(u)vaner. Det er imidlertid en rigtig god idé at snakke med hinanden om penge, uanset hvor ubehageligt det er.

Læs også: Sådan sparer du kassen på dine bankprodukter

Men hvordan starter du en samtale om penge? En mulighed er aftale et tidspunkt, hvor du sætter dig ned med din partner, og I snakker om hinandens økonomi. Fortæl hinanden hvor meget I tjener, hvor stor en opsparing I har og endnu vigtigere – hvor meget I skylder væk. Det vil også være klogt at benytte lejligheden til at sætte økonomiske mål for jer som et gift par.

Hvis det at lave en aftale om at snakke om penge bliver lidt for formelt for jer, kan I i stedet gribe muligheden for en snak om økonomi, når en af jer alligevel bringer emnet på banen. Det kan være betryggende for jer, hvis I finder ud af, at I begge har en sund økonomi. Hvis I til gengæld finder ud af, at den ene af jer har en stor gæld, må I ligge en plan for at få den afviklet. Når I arbejder sammen om at nedbringe gælden, kan I opleve, at det rent faktisk styrker jeres forhold.

Få ryddet ud i jeres kreditorer
De fleste par har en idé om, hvordan deres liv efter brylluppet vil se ud. Måske har I planer om villa, Volvo, vovse og et par børn inden for fem år efter, at I er blevet gift? Uanset hvad jeres planer er, kræver det begges indsats for at indfri dem.

Hvis I har planer om at købe et hus i den nærmeste fremtid, er det måske tid til at få ryddet ud i jeres kreditorer. Ved at få indfriet jeres gæld vil det blive lettere for jer at låne penge og få en lavere rente på lånet. Sørg for at skabe et overblik over alle, som I skylder penge, og prioriter det højt at få tilbagebetalt alle kreditorernes tilgodehavender.

Bliv ordentligt forsikret
Som par bør I få kigget jeres forsikringer grundigt igennem. Hvis I køber hus sammen, kan det være rigtig fornuftigt at tegne en husforsikring. Når I får børn, er det ligeledes vigtigt, at I sørger for, at de er ordenligt forsikret.

Børn kan let komme galt af sted, og derfor kan det være fordelagtigt at have en børneforsikring. I kan også vælge at tegne en familieforsikring, således at I er dækket i tilfælde af, at du, din partner eller dine børn kommer til at forvolde skade på jeres egne eller andres ting.

Læs også: Guide: Sådan skal du forsikre dig, når du får børn

Tag valget mellem seperat og fælleskonto
Når I bliver gift, har I muligheden for at oprette en fælleskonto, så I kan samle jeres opsparing. Ved at oprette en fælleskonto, vil jeres fællesøkonomi gøres mere overskuelig, men separate konti har også sine fordele, især hvis I begge foretrækker at råde over jeres egne penge.

At være åbne over for hinanden omkring jeres økonomi samt have en plan for fremtiden er to måder, hvorpå par kan sikre sig, at de har et stærkt økonomisk fundament at bygge ægteskabet på. Det er ikke unormalt, at ægteskaber går i vasken på grund af økonomiske problemer, men ved at tage ovenstående forbehold er der større chance for, at I bliver sammen. 

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip