4 grunde til at single-kvinder skal skrive først

Vi lever i det 21. århundrede. Mænd skal ikke længere spørger svigerfar om lov, før han falder på knæ for sin udkårne.

Ej heller behøver han være den eneste, der tager det første, afgørende træk i retning af en fremtid med dig.

Alligevel er kvinder tilbageholdende, når de søger efter en date. Det viser en undersøgelse, datingsitet Okcupid har lavet blandt sine brugere. 

Mænd er her 3,5 gange mere tilbøjelige til at tage den første kontakt, end kvinder er det.

Ifølge sitet er der ingen sammenhæng mellem, hvor mange beskeder, en kvinde “spammes” med fra interesserede mænd, og hvor ofte eller sjældent, hun selv er først til at skrive eller kontakte mænd, slår sitet fast. Kvindernes manglende initiativtagen skyldes dermed ikke, at de vælter i tilbud, og noget tyder i stedet på, at det er noget kulturelt, der spiller ind.

Men helt ærligt, ladies: Hvorfor skal mændene være dem, der tager initiativ?

Vi giver jer her fire grunde til, at man som singlekvinde får en hel del ud af at like, swipe ja eller bare skrive til en mand, du synes om:

1) Farvel middealder
Den åbenlyse første grund er naturligvis, at vi lever i det 21. århundrede, og at det mildest talt virker en smule gammeldags, at manden altid skal skrive først.

Der vil være masser af tidspunkter, hvor du kan spilde kostbar på i fremtiden, hvis det er dit behov, og hvis I overhovedet begynder at ses. Men i første omgang handler det vel om at være aktivt med til at “udvælge”, hvem du gerne vil på date med? Sig farvel til middelalderlige forventninger om, at manden skal gøre kur først, og skriiiiv til ham. 

2) Du scorer lækrere mænd
Du kommer til at score/tale med mere attraktive mænd, hvis du tager det første skridt.

Både mænd og kvinder har ifølge Okcupid en tendens til at skrive til folk, der vurderes mere attraktive end dem selv. Hvis man som kvinde ikke gør noget aktivt selv, vil man med andre ord udelukkende blive kontaktet af mænd, der er mindre attraktive end dig selv – du er simpelthen mere lækker end dem, og derfor skriver de til dig. På samme vis kan du scorer en mere attraktiv mand ved at tage kontakten.

3) Du skal ikke være bange for blindgyder
Frygt ikke, at han ikke svarer. Den første kontakt er trods alt kun en form for “hej”. 

Desuden: Når kvinder tager det første skridt, har de 2,5 gange større chance for at få svar, end mænd har, hvis de skriver først til en kvinde.

4) Du går glip af noget
Hvis 2,5 gange ikke lyder af nok, så; tænkt over, hvad du risikerer ved ikke at turde skrive først. Det kunne fx være drømmemanden, der sad i den anden ende af datingsitet og ikke tør skrive til en dejlig dame som dig?

Skriv til ham. Skriver han ikke, findes der andre fisk i havet (og på mange datingsites er der endda flere mænd end kvinder, så dine chancer er større end hans for at “komme videre” fra en afvisning).

Læs også: 11 grunde til at fejre du er single

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip