4 grunde til at tømmermændene bliver værre med alderen

Hedeture, rystende hænder, massiv kvalme, en hovedpine sendt fra helvedes indre og tørke i munden. Tømmermænd fandtes ikke, da du var teenager, men nu får de dig nærmest til at overveje, om du vil overleve dagen ud.

Jo højere det første tal i din alder er, jo værre er tømmermændene. Det føles nærmest som om, at det førstes tal i din alder svarer til det antal dage, det tager at komme over en brandert. Og det er der flere gode (eller egentlig bare mega irriterende) grunde til ifølge, ifølge side2:

1) Din hjerne er blevt ældre
De moralske tømmermænd får dig i højere grad til at krumme sammen i fosterstilling og tænker over 1) Du gjorde så mange dumme ting i går. 2) Du har ødelagt hele din dag i dag på grund af tømmermænd.

Læs også: 5 grunde til at dit liv bliver bedre, når du holde rop med at gå i byen hver weekend

Som ung er man udstyret med et større ”belønningssystem” i hjernen, der betyder, at man er mere klar på og afklaret med spænding og fare. At du netop er vågnet op ved siden af en fremmed med samme sprutånde som dig er dermed mere tilgiveligt (ifølge din egen hjerne), hvis du er 20 end hvis du er 40 år gammel.

Når de fyldet cirka 25 udvikles ”stresssystemet” i hjernen, og det overskygger belønningssystemet, ifølge Nyheter24.

2) Muskler erstattes med fedt
Det er ikke en hemmelighed, at din krop ikke ser ud, som den gjorde, da du var 18. Det er blandt andet, fordi musklerne i højere grad erstattes af fedt.

Den dårlige nyhed, (ud over at du har større lår, numse, arme osv.), er, at muskler forbrænder alkohol bedre end fedt, skriver The Daily Mail. Du er med andre ord blevet dårligere til at forbrænde planken af Gajol-shots, end da du var 17.

Læs også: Kur mod tømmermænd: Undgå sodavand og pizza

3) Din lever skranter
Leveren forbrænder alkohol og omdanner det til acetaldehyd (kan du sige det ti gange i streg, er dine tømmermænd ikke slemme nok til, at du skal have ondt af dig selv, tillykke).

Forskere peger på, at acetaldehyd er den direkte årsag til bagrusen aka tømmermænd. Med alderen bliver leveren dårligere til at forbrænde skidtet, og det giver altså værre tømmermænd.

4) Du er ikke i træning
Jo ældre, vi bliver, jo mindre tid bruger de fleste på at gå på gedine drukture. Den vigtigste grund til, at vores tømmermænd bliver værre med alderen er med andre ord, at vi er blevet ældre og visere.

Vi ligger ikke i sprit hver weekend, hvilket måske var tilfældet i teenageårene, og drikker hellere to glas rødvin eller en øl til maden, i stedet for ti shots på en bar. Derfor er kroppen mindre vant til at tackle de gange, vi faktisk drikker igennem. 

 

Dagens Gossip