400 er døde under monsunregn i Indien og Pakistan

400 mennesker er omkommet under oversvømmelser i Indien og Pakistan, mens omkring 400.000 er strandet. Oversvømmelserne i blandt andet Kashmir betegnes som de værste i 50 år.

På den indiske side af grænsen er over 2000 byer isoleret af vandmasserne. En indisk embedsmand betegner tirsdag situationen som "chokerende"

- I dele af Kashmir har folk været strandet på hustagene i tre dage.

- Oversvømmelsernes omfang er kommet fuldstændig bag på myndighederne, siger den indiske embedsmand.

- Jeg ved ikke, hvor mange, men der er en hel del, som sidder i vand til halsen, og som har akut brug for hjælp.

Store dele af Kashmir ligger under vand - også hovedstaden Srinagar. Næsten 500 landsbyer er oversvømmet, og mudderskred som følge af de voldsomme mængder vand får huse til at kollapse.

Redningsmandskab i de ramte områder anvender helikoptere og både i forsøget på at komme frem til de mange tusinde mennesker, der er strandet i vandmasserne.

Alene i Pakistan er flere end 4000 boliger kollapset.

Oversvømmelserne i Kashmir er de værste i fem årtier, og store landbrugsområder er ødelagt, efter at floden Jhelum er gået over sine bredder.

Pakistan og Indien rammes hvert år af oversvømmelser under monsunsæsonen, der begynder i juni og varer tre til fire måneder.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip