41 meldes dræbt i angreb mod bus i Pakistan

13/05/2015 10:16

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Mindst 43 mennesker meldes dræbt og 13 såret, efter at en gruppe bevæbnede mænd onsdag åbnede ild mod en bus i den pakistanske storby Karachi.

Det oplyser hospitaler i Karachi ifølge Ghulam Haider Jamali, der er politichef i Sindh-provinsen.

Islamisk Stat har taget skylden for angrebet.

- Takket være Gud blev 43 frafaldne dræbt, og tæt på 30 andre såret i et angreb udført af soldater fra Islamisk Stat mod en bus, hvor passagererne var fra en shiitisk sekt i Karachi, hedder det i en erklæring, som IS-støtter spreder på Twitter.

Pakistansk tv viser billeder af den lyserøde bus, som mange steder er plettet af blod.

- Seks terrorister kom på tre motorcykler. De gik ind i bussen og begyndte at skyde vilkårligt, siger politichef Jamali og tilføjer, at gerningsmændene brugte 9 millimeter- pistoler ved angrebet.

Bussen tilhører al-Azhar Garden Colony, som er et boligbyggeri for ismaili-minoriteten.

Bussen samlede folk op i boligområdet og kørte dem til arbejde, fortæller Ayesha Aly fra den shiitiske gruppe.

- Den kørte sin sædvanlige runde, da dette angreb skete. Folk var bare i gang med deres daglige gøren og laden, de var ude for at arbejde, siger hun ifølge Reuters på pakistansk tv.

Onsdagens nedskydning af ismailierne er et af de blodigste angreb mod en religiøs minoritet i Pakistan i år.

I de seneste år har Pakistan oplevet øget sekterisk vold særligt mod shiamuslimer, som udgør omkring 20 procent af landets 200 millioner overvejende muslimske indbyggere.

Omkring tusind shiitter er i løbet af de seneste to år blevet dræbt i angreb, som den yderliggående sunnigruppe Lashkar-e-Jhangvi i nogle tilfælde har taget skylden for.

/ritzau/Reuters