415 millioner kroner: Nu skal terror bekæmpes bedre

Skrevet af admin

10/04/2015

Mest læste i dag

Partierne bag forsvarsforliget er blevet enige om den del af regeringens terrorpakke, der omfatter Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Dermed er der afsat 415 millioner kroner til FE's terrorbekæmpelse over fire år. Pengene kommer fra forsvarets eget budget.

- Jeg er glad for at kunne sige, at en enig forsvarsforligskreds bakker op om de initiativer, der skal styrke Forsvarets Efterretningstjeneste i at bekæmpe terror, lyder det fra forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

- Forsvarsforligskredsen sætter økonomi bag. Forsvarets Efterretningstjeneste får langt bedre mulighed for at bekæmpe terrorister.

Ud over de ekstra penge ønsker regeringen også at give FE mulighed for at overvåge danske "foreign fighters" i udlandet. Det er typisk de danskere, som vælger at tage til Syrien for at deltage i borgerkrigen.

Ifølge regeringens terrorpakke "Et stærkt værn mod terror" har FE ikke den mulighed i dag.

Først var det meningen, at dette ikke skulle kræve en dommerkendelse, men aftalen er endt med, at der kommer en dommer ind over.

Det lovforslag kommer nu i høring, og ministeren regner med bred politisk opbakning hertil.

Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, kalder aftalen for "meget, meget god".

- Det var afgørende, at vi blev klar over, hvad regeringen ville gøre for at overvåge "foreign fighters".

- Regeringen har lyttet til de forslag, vi har haft, og det er endt på fornuftig måde, så vi har retssikkerhed, og så man kan følge med uden i verden, siger Troels Lund Poulsen.

Ligesom forsvarsministeren pointerer han, at de 415 millioner kroner kommer fra ubrugte midler i forsvaret.

Regeringens samlede terrorpakke omfatter 12 områder. Ud over FE skal Politiets Efterretningstjeneste og Rigspolitiets døgnberedskab også styrkes, ligesom der skal sættes ind mod radikalisering i fængslerne.

/ritzau/