42-årig fængslet for drabsforsøg i Brande

Flere knivstik efter en julefrokost i Brande koster nu en 42-årig mand fire uger bag tremmer i det nye år, da Retten i Herning søndag varetægtsfængslede ham for drabsforsøg, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 42-årige ringede selv til politiet, efter at han var blevet efterlyst af ordensmagten for at stå bag knivstikkeriet torsdag aften.

- Han ringer til os lige efter midnat, og fortæller, at han er indlagt på sygehuset i Kolding med hjernerystelse. Vores kolleger dernede er nu på afdelingen, og han vil blive overført til Herning i løbet af natten, fortalte vagtchef Jeppe James Olsen tidligere til Ritzau.

Den 42-årige mand, der kommer fra Herning, er sigtet for forsøg på manddrab. Den sigtede dukkede ifølge politiet op i et hjem i Brande og stak en 44-årig mand adskillige gange med kniv.

Offeret var sammen med sin kæreste ved at rydde op efter en privat julefrokost på Ørbækvej i Brande, da gerningsmanden indfandt sig på adressen klokken 22.20 med en kniv.

Han henvendte sig omgående til den 44-årige mand, der bor i boligen, og efter noget mundhuggeri mellem de to udviklede tingene sig.

Offerets kæreste flygtede fra stedet, men kunne gennem terrassedøren se, hvad der foregik.

Hun så, at gerningsmanden stak forurettede flere gange med kniven. Kærestens to døtre, begge i midten af 20'erne, fik skilt de to mænd, hvorefter gerningsmanden forsvandt fra stedet.

Varetægtsfængslingen er ikke kæret, men det er uvist, hvordan den 42-årige forholder sig til sigtelsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip