42-årig melder sig selv i sag om flere ton hash

Skrevet af admin

16/10/2013

Mest læste i dag

En 42-årig mand har tirsdag meldt sig selv til Københavns Politi, og han er nu sigtet i en sag om godt 4,4 ton hash, som angiveligt skal være solgt i Pusher Street på Christiania.

Under efterforskningen har Københavns Politi foretaget en intens søgning i hele landet efter en 42-årig mand, der skal sigtes for medvirken til handel med 4,4 ton hash.

- Den 42-årige eftersøgte må efterhånden have følt jorden brænde under sig, fortæller politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Afdelingen for Organiseret Kriminalitet, Københavns Politi.

- I hvert fald mødte han sammen med sin advokat i går op på Politigården, hvor han meldte sig selv og blev anholdt, siger politikommissæren.

Sigtelsen baseres delvist på fund af regnskaber, og den store mængde skal være leveret til hashmarkedet gennem tre år, mener politiet.

Den store sag bygger videre på anholdelser, som foregik i juli, hvor betjente fandt cirka 300 kilo hash under ransagninger flere steder i København og i et sommerhus i Nordsjælland. Ved samme lejlighed blev der fundet halvandet kilo kokain.

Det stod dog hurtigt klart for politiet, at en stor del af hashen ikke havde noget med det kriminelle netværk fra den oprindelige sag at gøre.

Ved et "intensivt opklaringsarbejde" opstod mistanken mod en 38-årig og en 42-årig mand, forklarer politiet.

Allerede 9. september lykkedes det Københavns Politi at anholde den 38-årige, der i øjeblikket sidder varetægtsfængslet.

Efterforskningen førte til en sigtelse for opbevaring og videresalg af 4,4 ton hash - en usædvanlig stor mængde. Solgt på gaden for 50 kroner pr. gram ville det have givet en omsætning på 222 millioner kroner.

Den 42-årige mand vil onsdag blive fremstillet i Dommervagten, hvor politiet vil kræve ham varetægtsfængslet.

/ritzau/