42 personer er omkommet under kupforsøg i Tyrkiet

Tyrkiets premierminister, Binali Yildirim, siger tidligt lørdag morgen, at 130 soldater indtil videre er blevet anholdt i forbindelse med kupforsøget i landet.

Samtidig skulle en general, der mistænkes for at være en af kupmagerne, være blevet dræbt, siger premierministeren ifølge CNN Türk.

Nyhedsbureauet AP skriver desuden, at 42 personer er dræbt under kampe i Ankara.

Situationen i Tyrkiets største byer kan bedst beskrives som stærkt kaotisk.

Nyhedsbureauer og øjenvidner meldte ved 3-tiden natten til lørdag fortsat om eksplosioner og gadekampe rundt omkring i Tyrkiet.

I Istanbul-lufthavnen Atatürk, ved Tyrkiets parlament samt ved Taksimpladsen var der meldinger om eksplosioner.

Det sker, selv om den tyrkiske efterretningstjeneste MIT tidligere erklærede kuppet mod præsident Erdogan for "afværget". Det skete før klokken 02.00 ifølge nyhedsbureauet dpa.

Også premierminister Binali Yildirim sagde ifølge AFP, at "situationen stort set er under kontrol".

Nyhedsbureauet Reuters meddeler, at den statslige tv-kanal TRT er begyndt at sende igen, efter at der i timevis har været sort skærm, hvis man slog over på stationen.

En fløj af militæret menes fredag aften at have taget kontrollen med netop TRT.

Det var på denne kanal, at det blev meddelt, at der var erklæret militær undtagelsestilstand, og at Tyrkiet nu blev styret af et såkaldt fredsråd. Desuden lød det, at der var udgangsforbud i Tyrkiet.

Efter at kanalen igen er begyndt at sende - og tilsyneladende ikke under de formodede kupmageres kontrol - siger nyhedsværten ifølge CNN Türk, at vedkommende blev truet til at læse meddelelser fra kupmagerne op.

/ritzau/

 

Dagens Gossip