42 personer søgte om asyl i Danmark tirsdag

42 personer søgte om asyl i Danmark tirsdag. Det viser den daglige opgørelse fra Udlændinge,- Integrations- og Boligministeriet onsdag.

Dermed fortsætter antallet af personer, der søger om asyl i Danmark, med at falde sammenlignet med de første dage, efter regeringen indførte den midlertidige grænsekontrol 4. januar.

På de første tre dage med grænsekontrol var antallet af asylansøgere henholdsvis 108, 158 og 130. Siden er antallet faldet markant til mellem 70 og 41.

Kigger man nærmere på asylansøgernes nationaliteter for i år, er syrenerne den største enkeltnationalitet efterfulgt af afghanere og irakere. Der er dog også en stor gruppe af øvrige nationaliteter.

Den danske midlertidige stikprøvekontrol ved den dansk-tyske grænse blev indført i foreløbigt ti dage fra mandag 4. januar klokken 12.

Onsdag oplyser Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, at grænsekontrollen bliver forlænget i 20 dage.

Regeringen vurderer, at der fortsat er risiko for, at et stort antal illegale udlændinge ophober sig i Danmark, fremgår det af en pressemeddelelse fra ministeriet.

- Det er ikke noget, vi gør med glæde, for både den svenske og den danske grænsekontrol hæmmer den frie bevægelighed, som vi i fællesskab har arbejdet hen imod i mange år i Europa, udtaler udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

- Men vi er i regeringen nødt til at reagere på denne helt ekstraordinære situation, og vi gør, hvad, vi vurderer, er nødvendigt for at sikre den offentlige orden og sikkerhed i Danmark.

Regeringen forventer, at der i år vil komme 25.000 asylansøgere til Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip