43-årig dansker forsvandt torsdag: Her blev han sidst set

Skrevet af Emil Martesen

29/12/2023
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Den 43-årige mand blev meldt savnet torsdag.

Dagens topnyheder

I en dramatisk vending langs de danske kyster, har en 43-årig kajakroer fanget nationens opmærksomhed efter at være meldt savnet.

Eftersøgningen, der involverer både helikopter og hunde, er blevet en kamp mod tiden og naturens luner.

Vagtchef Lars Denholt fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har løftet sløret for, eftersøgningen i nat blev indstillet men genoptages i de tidlige morgentimer.

Den savnede, en mand af almindelig bygning, drog ud på vandet ved middagstid i sin kakigrønne kajak, klædt i en orange overtrøje med gul vest. Hans hustru, som står tilbage i uvished, var den, der alarmerede myndighederne, da han ikke vendte hjem som aftalt.

Vidner har sidst set manden omkring Blans Havn på Lollands nordlige del, hvilket har givet politiet og redningstjenesten et afgørende udgangspunkt for deres søgning.

Det skriver Presse-fotos.dk.

Vagtchefen lægger heller ikke skjul på, at de har været ude med helikopter, hunde og indsatleder:

"Vi har været ude med helikopter, hunde og indsatsleder, og vi har efter aftale med JRCC (Joint Rescue Coordination Centre, red.) 00.30 indstillet eftersøgningen for natten", lød det fra vagtchefen i nat.

Og som timerne går, vokser bekymringen, og håbet om et lykkeligt udfald klamrer sig til hvert spor, der måtte føre til mandens sikre hjemkomst. Denne sag er en påmindelse om naturens uforudsigelighed og vigtigheden af at være forberedt, når man begiver sig ud på eventyr.