43 slagteriarbejdere i Faaborg får fyreseddel i julegave

Danish Crown i Faaborg siger snart farvel til 43 medarbejdere. Nyheden, om slagteriet fyrer 27 ansatte og 16 ferieafløsere bliver ikke forlænget, kom som en tidlige julegave til de ansatte i går. Fyringerne sker, fordi afdelingen i det sydfynske producerer en række specialprodukter, som der er stor efterspørgsel på op til jul, men som ikke sælger nævneværdigt, når kalenderen siger januar.

- Vi er rigtig kede af at skulle tage afsked med medarbejdere - ikke mindst på denne årstid. Men som ansvarlig virksomhed er vi nødt til at reagere, så snart vi mærker en ændret efterspørgsel, fortæller fabrikschef Kurt T. Pedersen.

Hos Fødevareforbundet NNF kritiserer man, at fastansatte fyres, samtidig med at cirka 45 med tidsbegrænsede ansættelser er blevet fastansat.

- Fyresedlerne til de fastansatte er kommet som et chok – både for den enkelte og for mig som deres tillidsrepræsentant. Der er i mange tilfælde tale om medarbejdere, der har knoklet for virksomheden i mange år, lyder det fra tillidsrepræsentant Hans Søgaard Hansen.

Han er indforstået med, at der sker sæsontilpasninger på slagteriet, men han er ikke glad for forløbet omkring fyringerne.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det klæder for eksempel ikke en virksomhed, at skille sig af med  trofaste fastansatte medarbejdere gennem mange år  med den ene hånd og fastansætte yngre afløsere med den anden, siger Hans Søgaard.

 

De 27 fastansatte mister deres arbejde i løbet af de næste to måneder – alt efter anciennitet. 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip