44-årig ville dræbe kæreste med gift: Var forelsket i brasiliansk prostitueret

En 44-årig mand er torsdag kendt skyldig i to drabsforsøg ved Østre Landsret, efter at han sidste år forsøgte at forgifte sin samlever og senere prøvede at kvæle hende med en pude.

Landsretten idømte Tom Hansen syv års fængsel, hvilket er et år mere, end den 44-årige mand fik i byretten, skriver folketidende.dk.

- Jeg har lavet noget svineri og bør straffes, men jeg har aldrig haft til hensigt at slå min tidligere samlever ihjel, sagde Tom Hansen, da han fik ordet til sidst i retten ifølge folketidende.dk.

I løbet af et halvt år prøvede manden først at forgifte kvinden ved at blande en farlig cocktail af fire medikamenter. Angiveligt fordi han var forelsket i en brasiliansk prostitueret og ønskede, at kæresten flyttede ud af parrets fælles hjem.

Men da det ikke lykkedes, skaffede manden sig et alibi - et kursus i Jylland - og trængte en nat i maj sidste år ind i deres hjem i Bangsebo nær Nykøbing Falster, hvor han iført maskering sprøjtede kæresten i hovedet med en peberspray og forsøgte at kvæle hende med en pude.

Heller ikke denne gang lykkedes det ham dog at dræbe kæresten, der kæmpede for sit liv og slog ham i hovedet med en stavlygte. Efter slaget i hovedet stak den 44-årige mand af.

I første omgang efterforskede politiet sagen ud fra en teori om, at gerningsmanden til pudeoverfaldet var en fremmed mand.

Men efterforskningen blev hurtigt rettet mod den 44-årige, der på grund af slaget med stavlygten var nødt til at anmelde et opdigtet overfald i Jylland.

Manden har nægtet sig skyldig i drabsforsøg, men erkendt, at han var i huset den nat i maj sidste år.

/ritzau/