44 betjente er blevet såret i optøjer i Hongkong

Skrevet af admin

09/02/2016

Mest læste i dag

Politiet i Hongkong har tirsdag morgen lokal tid brugt peberspray, knipler og affyret mindst to varselsskud op i luften, efter at der udbrød voldsomme uroligheder i Mong Kok-området.

I alt 28 mennesker er blevet anholdt, mens mindst 44 betjente meldes såret i optøjerne, skriver den lokale public service-kanal RTHK på sin hjemmeside.

BBC skriver dog, at der er tale om 44 mennesker i alt - heriblandt betjente.

Nogle dele af Mong Kok er blevet helt afspærret i forsøg på at skabe ro i gaderne, hvor politi og indbyggere stødte sammen. Dog opfordrer politiet i en skriftlig udtalelse alle til at holde sig væk fra Mong Kok.

Urolighederne begyndte mandag aften, da myndighederne forsøgte at lukke flere gadesælgeres ulovlige madboder. Yderligere begyndte folkemængden at sætte ild til skraldespande og begå hærværk i gaderne i protest mod myndighedernes beslutning.

Politiet tog peberspray og knipler i brug, da folkemængden ignorerede betjentenes ordre om at opløse en vejblokering.

Samtidig kastede indbyggere mursten efter betjente, skriver Reuters. Varselsskuddene blev affyret for at få kontrol med kaosset i gaderne, oplyser en polititalskvinde ifølge nyhedsbureauet.

- For at sikre den offentlige sikkerhed og orden greb politiet til handling for at stoppe den ulovlige, voldelige situation - herunder ved brug af knipler og peberspray, skriver politiet i en skriftlig udtalelse.

De mange mennesker var blandt andet samlet for at fejre det kinesiske nytår, der netop er skudt i gang.

- Demonstranterne ødelagde politibiler og offentlig ejendom, satte ild til ting, kastede sten og andre objekter mod sårede betjente, der lå på jorden, hvilket udgjorde alvorlig fare for politibetjente og andre personer på stedet, oplyser politiet ifølge BBC.

/ritzau/