45-årig mand skal i retten i dag: Betalte for at se børn blive voldtaget på nettet

Skrevet af Nicolai Steinicke

18/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den 45-årige skal i retten i dag.

Dagens topnyheder

En 45-årig mand fra København står anklaget for at have bestilt og betalt for voldtægter og seksuelle overgreb på små børn, som blev udført i Filippinerne og sendt live til hans computer. Ifølge anklagerne sad manden foran sin skærm og tilfredsstillede sig selv, mens han overværede forbrydelserne. Det skriver Ekstra Bladet.

Børnene, som var involveret i disse gruopvækkende handlinger, var i alderen fra cirka halvandet år til 14 år. De fleste ofre, som endnu ikke er identificerede, var piger, men også mindst en dreng på cirka halvandet år var blandt ofrene. Dette fænomen, kendt som 'rape-on-demand' eller 'voldtægt ved stedfortræder', har tidligere ført til flere straffesager i Danmark.

Ifølge anklageskriftet blev voldtægterne og blufærdighedskrænkelserne udført af voksne kvinder, muligvis børnenes egne mødre, og en voksen mand, der voldtog en 8-10-årig pige for en betaling på cirka 200 kr.

Den 45-årige mand forventes at tilstå ved retsmødet på Frederiksberg torsdag, men dommen falder først den 31. januar. Dette skyldes nødvendigheden af at gennemgå alle sagens 85 forhold, herunder dokumentation af chat-samtaler mellem den 45-årige og de uidentificerede personer på Filippinerne.

Overgrebene blev livestreamet via Skype, og betalingen skete gennem pengeoverførsler via banker eller betalingstjenester som WorldRemit. De mange 'sexshows' varede typisk 10-12 minutter og kostede fra cirka 100 til 200 kr. per show.

Sagen kom for dagens lys, da en 'udenlandsk politimyndighed' opdagede aktiviteterne og kontaktede Københavns Politi via Europol. Den 45-årige blev anholdt den 10. november 2022 og har siden siddet varetægtsfængslet.

Ud over anklagerne om bestilling af seksuelle overgreb, er manden også tiltalt for besiddelse og deling af tusindvis af billeder og filmsekvenser med børneporno via fildelingsprogrammet eMule.